Totaal aantal pageviews

zondag 20 maart 2011

Evaluatie project duurzame voeding op campus Tielt



Project Duurzame voeding.
Na ons eerst zelf verdiept te hebben in de thematiek rond duurzame voeding, mochten we meehelpen om een projectweek op onze hogeschool te Tielt op poten te zetten.

Onze taak was om iedere dag een vergeten groenten voor te stellen. Het team zag dit meteen zitten en duchtig werd er in de bib informatie opgezocht… maar gewoon informatie geven vonden we maar een beetje saai. Dus zo ontstond het idee om iedere dag een proevertje te presenteren.

Wat kon u zoal vinden: rammenasblokjes, bietensalade, pastinaaksoep, knolselderfrietjes, …
We kregen heel wat positieve reacties zowel van studenten, docenten maar ook van het departementshoofd. Dit deed deugd en hieruit kunnen we toch wel besluiten dat we erin geslaagd zijn om iedereen zoveel mogelijk te sensibiliseren en de vergeten groenten weer in de kijker te plaatsen.

We hielpen ook Sofie in de bar om vegetarische lasagne te maken. Het was overheerlijk. Een echte aanrader dus!

En dan als slot was er nog de kookwedstrijd. Je kon deelnemen in teams met maximum 4 deelnemers. De bedoeling was om een zo lekker mogelijk hoofdmaaltijd te maken die natuurlijk bereidt werd met duurzame voeding. Er heerste toch enigste spanning want Kobe Desramault kwam proeven van de bereide gerechten. Iedereen deed zijn uiterste best maar er kan maar 1 iemand de beste zijn. Dus de winnaars waren Epiphania, Sofie en Sien. Toch beleefden de andere teams ook een leuke ervaring, want geef nu eens eerlijk toe koken voor een sterrenchef doe je toch niet iedere dag.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten