Totaal aantal pageviews

zaterdag 12 februari 2011

Kriebelhof

Kinderen hebben nood om te meer te kunnen exploren in de natuur. Onze hogeschool wilde hier op inspelen en daarom werd onze betonnen speelplaats omgetoverd in een groene binnentuin. De tuin kreeg als naam 'kriebelhof'.
Hier genieten zowel de studenten als lectoren van de natuur, maar ook leerkrachten, leerlingen, kleuters komen hier op bezoek om actief te exploren, ontdekkingen te doen en genieten van de natuur.

Naast heel wat planten, bloemen, bomen kan je hier ook een kruidentuin, een serre, tuinbanken, tuinmeubelen, het composteervat, een vijver en nog veel meer vinden.
We mogen ook de kippen (2) en meneer de haan niet vergeten te vermelden. Zij zorgen ervoor dat de tafelrestjes en groente-afval uit onze bar verwerkt worden. Hopelijk beginnen ze vlug met eitjes te leggen.
Zoals u wel kan zien valt er hier heel wat te beleven. Vanaf nu gaan we zo spoedig mogelijk beginnen onkruid te wieden, de vijver reinigen en nog veel meer zodat we dan kunnen starten met zaaien en planten om wat meer "smaak" in de tuin te brengen.

Hieronder nog wat sfeerbeelden:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten